Фото Божидар МарковЗам.министърът на културата Румен Димитров  аплодира Приятна жена

...
Фото Божидар МарковЗам.министърът на културата Румен Димитров  аплодира Приятна жена
Коментари Харесай

Зам. министър се смя на френска комедия

Фото Божидар Марков

Зам.министърът на културата Румен Димитров  аплодира „ Приятна жена в неприятна компания “ в Народния спектакъл. Той беше измежду феновете край  камерната сцена, които се смяха и забавляваха на макс с екшъна във френската пиеса, съвършено приспособена и режисирана от Юрий Дачев. Във фокуса на перипетите и обратите е супер дамата Нина. “Тя върти на пръста си всички мъже към нея – брачният партньор, любовникът, служителят на реда. Но в действителност е влюбена в любовта, която я зарежда с по този начин нужната й сила, с цел да дирижира самия живот. На финала обаче напомня, че по никакъв начин не й е елементарно да бъде толкоз мощна “, разяснява Емануела Шкодрева, чиято героиня вихрено сменя планове и тоалети като същинска жена вамп. Господата са удивително изобретателният в смеха Кръстю Лафазанов като рогоносеца Адолф, ефектният Павел Иванов като професионалния сваляч Жерар и атрактивният Васил Драганов като инспектора. Триото от драматургията още един път потвърждава, че мъжете  се усещат най-добре, когато представителките на нежния пол взимат в свои ръце решенията и изобщо действителността.

 „ В геометрията не съществуват двустранни триъгълници, само че в човешките връзки те са много постоянно срещано събитие. Изобретателна жена, ревностен брачен партньор, самоуверен ухажор: всичко наподобява толкоз ясно, че по никакъв начин не можеш да му повярваш. И не трябва. Защото зад тази изясненост бушуват такива непредвидими желания, ходове и обединения, че свят да ти се завие. В този световъртеж на Андре Русен може да изгубиш някъде капките си за нос, само че не и усмивката си.  Комедията е направена по остаряла френска рецепта: обич, язвителен комизъм, елегантна замяна на функциите. Към всичко това: благосклонност към страните от двустранния триъгълник. Много създатели на ситуационни комедии отвисоко се присмиват на героите си и се чудят по какъв начин да ги изкарат препъващи се идиоти, които непрестанно бъркат вратите. Русен симпатизира на хората, които демонстрира. Добър е към тях “, споделя Юрий Дачев.  



Шефът на Народния Мариус Донкин и драматургът режисьор Юрий Дачев

Художник е Радина Близнакова, музиката е на Асен Аврамов. Хайлайфът на София и довечера, 11 ноември, продължава с визитата на  „ Приятна жена в неприятна компания “. Като горещи почитатели на представлението към този момент се разписаха художниците Греди Асса и Христо Алексиев, университетските преподаватели Жана Асса и Мариета Гергинова, Траянка Орфаниду, Диляна Русева, бизнесдамите Миа Михайлова, Андриана Петкова – ръководител на Търговската камера на Казахстан, финансистът Росица Петрова, проектант Стефан Добрев, Мария Конакчиева от Френския институт, юристи, кинаджии, театрали.



Дамите от почитател клуба на „ Приятна жена в неприятна компания “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР